
Uçak Gövde Bakım Bölümü
Ana Başlıklar;
- Uçak Gövde Bakım Bölümü
- Uçak Gövde Bakım Bölümü’nün Amacı
- Uçak Gövde Bakım Bölümünde Okutulan Belli Başlı Dersler
- Uçak Gövde Bakım Bölümü için Gereken Nitelikler
- Uçak Gövde Bakım Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
- Uçak Gövde Bakım Bölümü’nün Çalışma Alanları
- “Uçak Gövde Bakıcısı Maaşları
- İlginizi Çekebilecek Konular
Uçak Gövde Bakım Bölümü adlı bu yazımızda sizlere bu bölümde okutulan dersler,bölümün amacı,gereken nitelikler,kazandıkları unvan,mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri iş alanları ve ortalama kazanabilecekleri gelirleri derledik.
Bu makaleyi okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Uçak Gövde Bakım Bölümü’nün Amacı
Uçak gövde bakım bölümünün temel amacı, uçaklardaki karoser ve aksamının yapımı, bakımı ve onarımı işlerini yürütecek ve uçağı uçuşa hazırlayacak elemanları yetiştirmektir.
Uçak Gövde Bakım Bölümünde Okutulan Belli Başlı Dersler
Eğitim süresi 4 yıl olan uçak gövde bakım Programında genel olarak matematik ve fizik gibi temel bilim derslerinden başka uçak bilgisi, malzeme ve imal usulleri, uçak gövdesi,alet teorisi, uçak gövde sistemleri, kontrol sistemleri gibi meslekle ilgili dersler okutulur.
Uçak Gövde Bakım Bölümü için Gereken Nitelikler
Uçak gövde bakım programında eğitim görmek isteyen bir bireyin, başta fizik olmak üzere temel bilimlere ilgili ve bu konularda başarılı, mekanik ve göz el koordinasyonu yeteneği yüksek, dikkatli ve sorumlu bir kimse olması gerekir.
Uçak Gövde Bakım Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Uçak gövde bakım bölümü programını başarıyla tamamlayanlara “Uçak Gövde Bakıcısı” unvanı verilir. Bu alanda eğitim görenler hava limanlarında, terminal binalarında, uçakların gövdeleri ile ilgili sistemlerin ve diğer teçhizatın kurulmasında, uçuşa hazır hale getirilmesinde, bakım ve onarım ile ilgili işlerde uğraşırlar.
Uçak Gövde Bakım Bölümü’nün Çalışma Alanları
Uçak gövde bakım bölümünden mezun olan bireyler Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı hava limanlarında ve terminallerde görev alabilirler. Bu elemanlar, edindikleri teknik bilgiyi benzer alanlarda değerlendirebilirler.
“Uçak Gövde Bakıcısı Maaşları
Kurum ve şirkete göre değişiklik gösteren uçak gövde bakıcısı maaşları ilk etapta ortalama 3500 – 4000 tl arasında maaş ile iş başı yapabilmektedir. Deneyim tecrübe ve kıdem yükseldikçe maaş oranlarıda yükselmektedir. 10 yılın sonunda maaş ortalama 7 bin ile 8 bin tl arasında olabilmektedir.
İlginizi Çekebilecek Konular
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB (2019-2020)
⇒ 2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ TYT Deneme Sınavları PDF İndir (2019)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB
⇒ TYT Konuları ve Soru Dağılımları