
Tarım Teknolojisi Bölümü
Ana Başlıklar;
- Tarım Teknolojisi Bölümü
- Tarım Teknolojisi Bölümü’nün Amacı
- Tarım Teknolojisi Bölümü Programında Okutulan Dersler
- Tarım Teknolojisi Bölümü için Gereken Nitelikler
- Tarım Teknolojisi Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
- Tarım Teknolojisi Bölümü’nün Çalışma Alanları
- Tarım Teknolojisi Maaşları
- İlginizi Çekebilecek Konular
Tarım Teknolojisi Bölümü adlı bu yazımızda sizlere bu bölümde okutulan dersler,bölümün amacı,gereken nitelikler,kazandıkları unvan,mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri iş alanları ve ortalama kazanabilecekleri gelirleri derledik.
Tarım Teknolojisi Bölümü adlı bu makaleyi okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Tarım Teknolojisi Bölümü’nün Amacı
Tarım teknolojisi bölümü programının temel amacı, toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretilmesi, depolanması ve işlenmesinde gerekli yapı ve araçları geliştirecek teknik elemanları yetiştirmektir.
Tarım Teknolojisi Bölümü Programında Okutulan Dersler
Eğitim süresi 4 yıl olan Tarım Teknolojisi Bölümünde; matematik, fizik, kimya gibi temel derslerin yanı sıra dinamik, mukavemet, akışkanlar mekaniği, tarım teknolojisi ve sosyal bilim, toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi, tarımsal yapılar, tarım mekanizasyonu gibi dersler okutulur ve uygulama yaptırılır.
Tarım Teknolojisi Bölümü için Gereken Nitelikler
Tarım teknolojisi bölümünde okumak isteyen bireylerin başta matematik ve biyoloji olmak üzere fen bilimlerine ilgili ve bu alanda başarılı, yetenekli, doğa ile uğraşmaya hevesli, bedence dayanıklı bireyler olması gerekmektedir.
Tarım Teknolojisi Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Tarım teknolojisi bölümünden başarıyla mezun olan öğrencilere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Tarım teknolojisi alanında yetişen ziraat mühendisleri tarımsal üretimin alt yapısını oluşturan sulama ve drenaj tesislerinin kurulması, tarım alanlarının ekilmesi, gübrelenmesi, bitkilerin ilaçlanması ve toplanması işlemlerinde kullanılacak araç ve gereçlerin tasarlanması ve üretimi, hayvan barınaklarının yapımı gibi işleri planlar ve yürütürler.
Tarım Teknolojisi Bölümü’nün Çalışma Alanları
Tarım teknolojisi programından mezun olanlar kamu kesiminde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Çevre Bakanlığında çalışabilirler, özel sektörde ilgili alanlarda iş bulabilirler.
Tarım Teknolojisi Maaşları
Ziraat Mühendisi olarak görev yapcak mezunların ortalama maaşları ilk etapta 4600 ile 5500 arasında degişmektedir. Yılların verdiği tecrübe ve deneyimlerle 10.000 tl ye kadar maaşları yükselmektedir.
İlginizi Çekebilecek Konular
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB (2019-2020)
⇒ 2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ TYT Deneme Sınavları PDF İndir (2019)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB
⇒ TYT Konuları ve Soru Dağılımları