
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü
Ana Başlıklar;
- Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü
- Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü’nün Amacı
- Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler
- Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü için Gereken Nitelikler
- Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
- Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Çalışma Alanları
- Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları
- İlginizi Çekebilecek Konular
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü adlı bu yazımızda sizlere bu bölümde okutulan dersler,bölümün amacı,gereken nitelikler,kazandıkları unvan,mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri iş alanları ve ortalama kazanabilecekleri gelirleri derledik.
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü adlı bu makaleyi okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü’nün Amacı
Hidrojeoloji mühendisliği Bölümünün nihai amacı, içme, kullanma, sulama, hidroterapi, hidrolik ve jeotermal enerji üretimi amacıyla istenilen miktar ve kalitede yeraltı suyunun sağlanması, sağlanan suyun kirletici etkilerden korunması konularında çalışacak teknik insan gücünü yetiştirmek ve araştırma yapmaktır.
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler
Eğitim süresi 4 yıl olan Hidrojeoloji mühendisliğinde İlk yılda temel bilimlerle ilgili dersler verilir. Daha sonra genel mineroloji, özel mineroloji, stratigrafi ilkeleri, su kimyası, toprak mekaniği, genel sondaj tekniği gibi jeoloji ve mühendislik dersleri okutulur. Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümünde dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülür .
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü için Gereken Nitelikler
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümünde eğitim görmek isteyen bir bireyin başta jeoloji ve kimya olmak üzere fen derslerine ilgi duyması ve bu konularda başarılı olması beklenir. Ayrıca, hidrojeoloji mühendisliği alanında çalışacak kişinin meraklı ve sabırlı bir araştırmacı olması meslekte başarısını arttırıcı bir faktör olabilir.
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Hidrojeoloji mühendisliği bölümünü başarıyla tamamlayan öğrencilere “Hidrojeoloji Mühendisi” unvanını almaya hak kazanırlar. Hidrojeoloji mühendisliği mezunları evde, tarımda ve endüstride ihtiyaç duyulan miktar ve kalitede yeraltı suyunun aranması, bulunması, ekonomik bir biçimde kullanıma sunulması ve kirletici etkilerden korunması amacıyla araştırmalar yapar. Hidrojeoloji mühendisinin başlıca çalışma alanlarından biri de baraj ve regülatör gibi su yapılarında ortaya çıkabilecek su kaçaklarının araştırılması ve engellenmesine yönelik mühendislik önlemlerinin belirlenmesidir.
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Çalışma Alanları
Hidrojeoloji mühendisleri, istenilen miktar ve kalitede yeraltı suyunun sağlanması, yeraltı suyu kaynaklarının korunması ve gerektiğinde yeraltı suyundan kaynaklanan drenaj problemlerinin çözümlenmesi amacıyla ilgili kamu kuruluşlarında (DSİ, MTA, Köy Hizmetleri, İller Bankası, Çevre Genel Müdürlüğü, belediyeler vb.), bu konularda danışmanlık ve müteahhitlik hizmetleri veren ulusal ve uluslararası kuruluşlarda görev alabilirler.
Hidrojeoloji Mühendisi Maaşları
Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümünden yeni mezun olmuş öğrenciler özel sektörde alacakları maaş en az 2 bin 800 TL ( + eş ve çocuk durumuna göre değişkenlik gösterebilir) seviyesinde iken, kamuda ise 4 bin 500 TL ile iş başı yapar. Ayrıca Orta düzey 5 senelik mühendis özel de (çalıştığı firmaya göre değişir) 3 bin 300 TL maaş alırken, kamuda ise 4 bin TL rakamlarına yakın maaş alır. Üniversitelerde Akedisyen olarakta kalabilen Hidrojeoloji mühendisleri ünvanına göre minumun 4500 ile 30.000 tl arasında maaş alabilmektedir. Yurt dışında ise senelik ortalama70–90 bin dolar seviyelerinde maaşları olduğunu belirtebiliriz.
İlginizi Çekebilecek Konular
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB (2019-2020)
⇒ 2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ TYT Deneme Sınavları PDF İndir (2019)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB
⇒ TYT Konuları ve Soru Dağılımları