Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü
Ana Başlıklar;
- Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü
- Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü nün Amacı
- Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler
- Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü için Gereken Nitelikler
- Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
- Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü Çalışma Alanları
- Gemi İnşaatı Mühendislerinin Maaşları
- İlginizi Çekebilecek Konular
Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü adlı bu yazımızda sizlere bu bölümde okutulan dersler,bölümün amacı,gereken nitelikler,kazandıkları unvan,mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri iş alanları ve ortalama kazanabilecekleri gelirleri derledik.
Bu makaleyi okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü nün Amacı
Gemi inşaatı mühendisliği bölümünün amacı, her türlü deniz taşıtlarının projelendirilmesi, geliştirilmesi ve ekonomik şekilde üretilmesi ile ilgili temel mühendislik bilgilerini kazandırmaktır. Bu programda tersane yönetimi ve işletmeciliği alanında eğitim ve araştırma yapılmaktadır.
Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler
Eğitim süresi 4 yıl olan Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümünde matematik, fizik ve kimya gibi temel fen derslerinden başka gemi makineleri, gemi hidrostatiği, gemi resmi, imal usulleri, iş hukuku, ekonomi, bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır.
Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü için Gereken Nitelikler
Gemi inşaatı mühendisliğinde okumak isteyen bireylerin deniz yolculuklarına dayanıklı fizik ve matemetik dallarında başarılı birer birey olmaları gerekir.
Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Gemi inşaatı programını başarıyla tamamlayan mezunlara “Gemi İnşaatı Mühendisi” unvanı verilir. Gemi inşaatı mühendisi, her türlü deniz taşıtları ile denizle ilgili diğer yapıları (dubalar, petrol platformu v.b.) tasarlar, üretimi ve işletmesi ile ilgili işlemleri planlar ve yürütür, sipariş edilen gemilerin deniz, göl veya akarsularda seyreden araçların iç kısımlarını tasarlar, boyutlarını belirler. Sualtı koşullarını ve malzemenin niteliğini dikkate alarak dayanıklılık hesapları yapar.
Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü Çalışma Alanları
Bu bölümünden mezun olmuş bireyler, devlete ait tersanelerde, gemi ve yat dizayn bürolarında, deniz taşımacılığı ile ilgili şirketlerde görev alabilirler.
Gemi İnşaatı Mühendislerinin Maaşları
5000 Dolar ile 15000 dolar arasında değişen net maaşlarla Yurt dışında çalışma imkanına sahiptirler. Bir şirket bünyesinde sürekli olarak çalışabileceğiniz gibi tek bir projede geçici olarak da iş bulabilirsiniz. Kamuda da istihdam edilen Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisleri başlangıç olarak 3500 TL ile 5000 TL arasında maaşlar alıyorlar. Çetin ve yorucu çalışma şartlarına göğüs gerebilecekler için oldukça kazançlı olabilecek mesleklerden biridir.
İlginizi Çekebilecek Konular
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB (2019-2020)
⇒ 2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ TYT Deneme Sınavları PDF İndir (2019)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB
⇒ TYT Konuları ve Soru Dağılımları