
DGS Çıkmış Sorular ve Çözümleri (PDF)
Ana Başlıklar;
Bu sayfamızda sizlere DGS Çıkmış Sorular ve Çözümleri (PDF) hakkında bilgi paylaştık, DGS Çıkmış Sorular ve Çözümleri (PDF) yıllara göre paylaşılmış olup istediğiniz yılın DGS Çıkmış Sorular ve Çözümleri (PDF) linkine tıklayarak indirebilirsiniz.
► 2008 DGS Sayısal Çıkmış Soruları
► 2008 DGS Sözel Çıkmış Soruları
► 2007 DGS Sayısal Çıkmış Soruları
► 2007 DGS Sözel Çıkmış Soruları
► 2006 DGS Sayısal Çıkmış Soruları
► 2006 DGS Sözel Çıkmış Soruları
► 2020 DGS konuları ve Soru Dağılımları
DGS Nedir?
Mezun olduğunuz herhangi bir önlisans programından ÖSYM’nin belirlemiş olduğu zamanda yapılan çoktan seçmeli bir sınavdır.
DGS’ ye Kimler Girebilir?
✓ Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler
✓ Önlisans programlarından mezun adaylar
✓ Son sınıf okuyup staj dışında mezuniyet şartlarını yerine getirmiş adaylar sınava girebilirler.
Sözel ve sayısal olarak iki bölümden oluşur. 60 soru Türkçe, 60 soru Matematik olmak üzere toplam 120 sorudan oluşan bir yetenek testidir. Süre 150 dakika (2 saat 30 dakika) olmak üzere akıl yürütme becerilerinin ve yeteneklerinin ön planda tutulduğu bir sınavdır.
DGS Puanı Nasıl Hesaplanır?
Sayısal ve Sözel bölüm testlerinden en az 0,5 ham puan alan öğrenci adaylarının DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puana sahip olmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır. Öğrenci adaylarının buna çok dikkat etmesi gerekmektedir. Kısacası sözel ve sayısal bölümlerden en az bir netiniz olmak zorundadır.
DGS’ ye giren her öğrenci adayı için, bitirme yılı ve diploma notu dikkate alınıp Önlisans Başarı Puanı (ÖBP) olarak isimlendirilen bir puan daha hesaplanır. Önlisans Başarı Puanlarının hesaplandığı dönemde mezun durumda olmayan adaylar için diploma notu yerine not ortalaması kullanılır. Önlisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek öğrenci adayının yerleştirme puanı hesaplanır.
Örnek ÖBP Hesaplama:
Mezuniyet notu: 3.52
3,52 x 25 = 88 (4’lük sistemi 100’lük sisteme dönüştürme)
88 x 0.8 = 70.4 ÖBP
Unutulmamalıdır ki; DGS’ de ek puan uygulaması yoktur. Sınav yapılan her yıl sınava girme hakkınız vardır, bununla ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınav olduğu için yılda bir kez yapılmaktadır.
Benzer Konular
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB (2019-2020)
⇒ 2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ TYT Deneme Sınavları PDF İndir (2019)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB