
Deri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler adlı bu yazımızda sizlere bu bölümde okutulan dersler,bölümün amacı,gereken nitelikler,kazandıkları unvan,mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri iş alanları ve ortalama kazanabilecekleri gelirleri derledik.
Deri Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler makalesini okuduktan sonra diğer meslekler hakkında bilgi almak isterseniz anasayfamızdan meslekler adlı sayfamızı kontrol edebilir yada sağ üst köşeden istediğiniz mesleği yazıp araştırabilirsiniz.
Deri Mühendisliği Bölümü’nün Amacı
Ana Başlıklar;
Derinin işlenmesi ile ilgili teknolojiyi geliştirme alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmek Deri mühendisliği Bölümü’nün temel amacıdır.
Deri Mühendisliği Bölümünde Okutulan Dersler
Fizik, kimya, biyoloji ve ekonomi gibi temel derslerin yanı sıra deri mikrobiyolojisi, lif bitkileri, hayvansal lifler, kürk hayvanları yetiştirilmesi, büyük baş hayvan derilerinin işlenmesi, atık su arıtma teknolojisi, proje hazırlama tekniği gibi dersler Deri mühendisliği programında okutulur ve uygulama yaptırılır.
Deri Mühendisliği Bölümü için Gereken Nitelikler
Deri mühendisliği alanında öğretim görmek isteyenlerin temel bilimlere ilgi duyan ve bu alanda başarılı, inceleme ve araştırmaya meraklı kişiler olması gerekir.
Deri Mühendisliği Bölümü Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Deri mühendisliği Bölümü’nü başarıyla tamamlayan öğrencilere “Deri Mühendisi” unvanı verilir. Deri mühendisi tarımsal bir ürün olan derinin, ham madde durumundan işlenmiş deri haline gelinceye kadar geçirdiği işlemleri ve ürünün satışını planlar, başta deri olmak üzere yün, pamuk ve sentetik liflerin değerlendirilmesine yönelik teknolojilerin geliştirilmesi için araştırmalar yaparak daha verimli bir ürün ortaya çıkmasına yardımcı olur.
Deri Mühendisliği Bölümü’nün Çalışma Alanları
Deri mühendisliği Blümünden mezun olanlar diledikleri takdirde özel sektöre ait deri işletmelerinde yada olanakları dahilinde kendisine ait işletmeler kurabilirler.
Deri Mühendisi Maaşları
Çoğunlukla özel sektörde çalıştırılan deri mühendisleri 2019-2020 ortalama yeni işe başlama maaşları 3000 ile 5000 tl arasında değişkenlik göstermektedir. Ayrıca tecrübeli ve moda ikonu olmuş bir deri mühendisi ortalama 7000 ile 15000 arası maaş alabilmektedir.
İlginizi Çekebilecek Konular
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB (2019-2020)
⇒ 2020 YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ TYT Deneme Sınavları PDF İndir (2019)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ Lgs Puan Hesaplama MEB
⇒ TYT Konuları ve Soru Dağılımları