
7. Sınıf DYK Kurs Planları 2019-2020
Ana Başlıklar;
Bu sayfamızda sizler için 7. Sınıf DYK Kurs Planları 2019-2020 yayımladık, Aşağıdan istediğiniz dersin 7. Sınıf DYK Kurs Planları 2019-2020 linkine tıklayarak 7. Sınıf DYK Kurs Planları 2019-2020 indirebilirsiniz.
» 7. Sınıf Din Kültürü DYK Kurs Planı
» 7. Sınıf Sosyal Bilgiler DYK Kurs Planı
» 7. Sınıf Fen Bilimleri DYK Kurs Planı
» 7. Sınıf Matematik DYK Kurs Planı
» 7. Sınıf Türkçe DYK Kurs Planı
» 7. Sınıf İngilizce DYK Kurs Planı
Kurs Planları Nasıl Hazırlanır
Eğitim-öğretim yılı boyunca yönetmeliğe uygun olarak düzenlenen, yıl içerisinde öğrencilerin derslerdeki başarılarını artırmak ve öğretim programlarında yer alan içeriklerin pekiştirilmesi amacıyla hafta sonları olacak şekilde kurs planı hazırlanır. Hafta hafta belirlenen derslerin belirli süreler içerisinde hafta sonları öğretmenlerce yapılıp öğrencilerin dersi daha iyi anlaması belirlenen hedefler arasındadır. Dersin sonunda bilgileri pekiştirmek adına öğrencilere kazanım testleri çözdürülür.
Hayatımız boyunca önümüze çıkan işlerimizi yoluna koyarken her şeyi belirli bir plan ve program çerçevesinde halletmeye çalışırız. Bu plan ve programlar, hayatın tüm alanlarında önümüze çıkar. Kurs planları da hazırlanırken hafta sonu işlenecek konulara yer verilir, bu konuların hangi hafta da ve ne kadar sürede işleneceği belirtilerek bir yol haritası oluşturulur. Hazırlanması zorunlu ve bir o kadar da meşakkatli olan kurs planları; ders yılı başladıktan sonra öğrencilerin ihtiyacına yönelik olarak belirlenir.
Kurs planı hazırlarken öğretim programları esas alınmalı, eğitim- öğretim amaçlarına göre dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır.
Kurs Planının Bölümleri içerisinde kursun verileceği tarihten itibaren sırasıyla; öğretim programından alınan hedef ve kazanımlar, konular ve işleyiş süreleri, öğretim materyalleri, ölçme ve değerlendirmenin yer aldığı bir çizelge oluşturulur. Bu çizelge kapsamında öğrencilere belirli bir plan ve program kapsamında kurs verilir.
Eğitim-öğretim hayatımız boyunca planlı ve programlı çalışmak zaman tasarrufu sağlar. Öğretmen ve öğrencileri belirli bir dağınıklıktan korur. Planlı çalışmak eğitim ve öğretimin değerlendirilmesinde, sağlam ve güvenilir olmasında önemli kolaylıklar sağlar. Öğretimin planlanması öğretmen –öğrenci iş birliği açısından gereklidir ve son derece önemlidir.
İlginizi Çekebilecek Konuları
⇒ 2020 TYT Konuları ve Soru Dağılımları
⇒ AYT Konuları ve Soru Dağılımları
⇒ YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımları (ÖSYM)
⇒ 2020 LGS Konuları ve Soru Dağılımları (MEB)
⇒ AYT Deneme Sınavları PDF İndir
⇒ Töder Türkiye Geneli (TYT-AYT) Denemeleri PDF
⇒ 2019 Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevapları